OVER THE SHOULDER

HOE HET ALLEMAAL BEGON
Toen wij elkaar in 2019 leerden kennen, tijdens een korte filmproductie, was het alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Waar de één minder sterk in was, pakte de ander het weer op en vice versa. Zo blijven wij elkaar aanvullen, met alles wat wij ondernemen. 

Zonder elkaar was het YouTube kanaal een minder groot succes geweest. We voelen elkaar perfect aan, alsof wij elkaars gedachten kunnen lezen. In de filmsector is dat echt wel een unicum. Wat een geluk dat wij elkaar gevonden hebben te midden van een chaotisch productieproces.​ ~ Lisa en Didi 

Brainstormen
Tijdens de coronacrisis begonnen wij met brainstormen over wat er nog miste binnen de filmindustrie op het gebied van educatie voor filmmakers, met een focus op beginnende filmmakers. Zo kwamen wij erachter dat er nog niks te vinden was over de Nederlandse en Belgische filmwereld en dat er (nog steeds) weinig gratis tot goedkope manieren waren om meer te leren over film. Wij vinden dit allebei mega jammer, aangezien Nederland een tof en bijzonder filmlandschap kent!

Tien jaar geleden
Toen wijzelf tien jaar geleden begonnen met filmmaken, was er zeer weinig online te vinden over filmeducatie. Wij hebben onszelf alles moeten aanleren via experimenten, boeken en véél netwerken. Nu hopen wij – door dit YouTube kanaal – de stap om te beginnen met werken binnen de Nederlandse en Belgische filmsector iets te verkleinen.

Het is sowieso tof dat er nu, met dit kanaal, een grote spotlight wordt geworpen op alle gave Nederlandse en Belgische filmproducties en alle briljante filmmakers 😀 

Links: Didi. Rechts: Lisa.

WAT IS OVER THE SHOULDER?
Over the Shoulder is hét YouTube kanaal over de Nederlandse en Belgische filmwereld! Hier kun je terecht voor alle insights en tips&tricks van diverse makers over hun eigen projecten. Van commercials tot muziekvideo’s & van feature films tot (web)series.

Waar er film is, verschijnt het team Over the Shoulder.
Check de eerste aflevering hier: https://www.youtube.com/watch?v=Q9lsZ7rQSEs

MISSION STATEMENT
Wij, filmmakers Lisa de Bye en Didi Spaans, hebben dit YouTube kanaal opgezet om de Nederlandse en Belgische filmwereld in kaart te brengen en om (beginnende) makers een eerlijk podium te bieden. De behind-the-scenes video’s geven een diepgaande en gezellige weergave van wat er op set allemaal gebeurt en welke projecten gemaakt worden.

Wij weten als geen ander hoe geweldig en toch ook lastig het soms kan zijn om in media te werken, daarom biedt Over the Shoulder tevens een educatief randje aan de afleveringen. Zo kunnen makers, vooral beginnende filmmakers, leren over film, andere filmmakers en de Nederlandse en Belgische filmcultuur.

Over de Shoulder zal als platform een centrale verbinding vormen tussen makers, kijkers en mediabedrijven.

Slider-Foto_1-OvertheShoulder_LisadeByeDidiSpaans
LISA & DIDI VLOGGEND
OvertheShoulder-LisadeBye

WIE IS LISA?
Mijn naam is Lisa de Bye en ik ben een allround filmmaker met een focus op regisseren, produceren en schrijven. Daarnaast houd ik van editen en graphic design:) Oh, en goede koffie!

Na een media opleiding in Nederland en een film minor – over fashion films – in Denemarken te hebben afgerond, heb ik mijn eigen freelance filmbedrijf opgericht. Tevens ben ik de co-founder van het fashion film bedrijf, LI&LOU. In mijn filmwerk probeer ik altijd een ander perspectief te bieden over het onderwerp, de kijker uit te dagen en nieuwe formats uit te denken. Als maker houd ik ervan om persoonlijke verhalen in het licht te zetten en mijzelf te blijven ontwikkelen.

Op een zaterdagavond (na het coronavirus) kun je mij op twee mogelijke plekken vinden: al zingend in de kroeg met vrienden of in een filmhuis voor een lekkere culturele wegkijker.

Meer weten over Lisa? Check dan haar website!

OvertheShoulder-DidiSpaans

WIE IS DIDI?
Hi, ik ben Didi Spaans, creatief producente en editor. Momenteel zit ik in de afrondingsfase van mijn onderzoeksmaster Literary Studies aan de Universiteit Leiden. De theoretische kennis die ik heb opgedaan op deze studie kan ik uitstekend toepassen in het veld van filmmaken, waar ik poog verschillende mediavormen te combineren om zo de randen van de Nederlandse televisie- en filmwereld op te zoeken en uit te dagen.

Vorm – dat is mijn ding. Op welke manier wordt een verhaal verteld? Op de duizenden manieren dat dit kan, zoek ik naar de beste.

Op een zaterdagavond (na het coronavirus) kun je mij vinden: 

Op een zaterdag (na het coronavirus) kun je mij vinden: Met een boek op de bank of met een goed glas wijn in een restaurant. Realistisch? Gewoon aan het editen.

Wil je meer weten of Didi? Check dan haar IMDB pagina!

OVER THE SHOULDER x BUDGETCAM
“Wij zijn zo enthousiast over deze samenwerking! Vanaf moment één dat wij begonnen met het opzetten van dit YouTube kanaal, wisten wij dat Budgetcam de perfecte samenwerkingspartner zou zijn. Ze bieden een groot en veelzijdig assortiment aan apparatuur aan voor een goede dagprijs. Ook hebben wij altijd goede services met hen meegemaakt! Budgetcam is, in onze optiek, een fantastisch filmapparatuur-verhuurbedrijf voor beginnende en professionele makers.’ ~ Lisa & Didi, Over the Shoulder

DE OFFICIËLE TRAILER VAN HET YOUTUBE KANAAL OVER THE SHOULDER

https://www.overtheshoulder.nl

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *